Doreen Ylva Darkfield...

…vagyis az én oldalamra tévedtél. Kíváncsi vagy, hogy ki a csuda áll a sorok mögött, vagy hogy ki mozgatja a szálakat a háttérből? Akkor a legjobb helyen jársz!

 

Ki vagyok én, és mi is az az Odaát? A válasz nem is olyan egyszerű. A becsületes nevem Barta Dorina, de szólíts csak Doreen-nek, vagy simán D-nek. ’91 februárjában születtem egy vadregényes vidéken, és egy iskolaként szolgáló, vén kastély szolgálati lakásában nőttem fel, ahol később a diákéveimet is töltöttem. Mindig is imádtam a misztikus, rejtélyes történeteket, hát még felfedezni a kastély minden titkos vagy korábban tiltott zeg-zugát. Talán épp emiatt már kislányként is nagyon szerettem kitalálni képtelenebbnél képtelenebb meséket, amiknek főként én lettem a főszereplője. Voltam szuperhős, királylány, nindzsa, jóságos boszorkány és talán még csillámpóni is! Szóval fantáziából sosem kellett repetáznom. – Viszont mivel akkoriban még nem tudtam leírni ezt a sok ötletet, először a rajzolás mellett döntöttem. Sajnos ki is derült, hogy nem az lesz a nekem való műfaj.

Az első „regényemet” (A rejtélyek kulcsa címmel) tizenegy éves koromban írtam meg egy nyári élmény kapcsán, amit kissé kiszíneztem mágikus és fantasztikus elemekkel. Nem csoda, hiszen akkoriban szerettem bele a Harry Potter regénysoriba is, és innét szinte már egyértelművé vált, hogy a fantasy az én világom.

Tizenhat évesen léptem át a sötétség kapuját, mert akkor jött a (nagyon) dark korszakom, és ekkor született a verseim többsége is: szerelem, sötétség, gothic téma, édes-bús romantika és minden, ami kell. A versek mellett elkészült az első vállalható novella párosom is, melyek az első mérföldkövet jelentették számomra az írásban.

Pár éve már a készülő regénysorozatomra koncentrálok, amibe minden eddigi tudásomat, fantáziámat és korábban meg nem valósított ötletemet is beleadom. Ez nem csak, hogy nagyszerű kihívás, de ugródeszka is egyben A történet egy ezernyolcszázas években játszódó, steampunk beütésű, urban fantasy, amitől nagyon sokat várok, amellett, hogy próbálok újat mutatni a témában.

Nos, mit is írhatnék mást, mint hogy remek szórakozást kívánok Neked az olvasáshoz! Tévedj el Odaát, feledkezz bele a novelláimba, és válogass bátran a verseim között is.

 

Csöppenj bele a világomba – és engedd, hogy vezesselek. Még találkozunk!

 

 

D. Y. D.