Üdvözöllek, halandó!

A nevem D. Darkfield, és csapdába estem a saját őrült világomban.

Mese habbal, avagy: Rejtély a kastélyban

Első fejezet, amelyben kiderül, hogy a pingvinek képesek limuzint vezetni

Egyszer volt, hol nem volt… Valahogy így kezdődik minden mese, de mivel ez már úgyis lerágott csont, és ez amúgy sem egy szokványos „boldogan éltek, míg a VÉGE felirat meg nem jelent” történet, inkább ugorjunk is!

Szóval, azon a bizonyos tündérporos, őszi koraestén, amikor történetünk kezdetét vette, az épp szabadságon, esetleg szabadlábon lévő mesehősök összegyűltek egy szokásos pénteki tivornyára. Állandó törzshelyükön, a Zöld Tündér fogadóban most is nagy volt a sürgés-forgás. Amíg az öreg csapos a gyömbérsört meg az almabort osztogatta, addig az ajtóban ácsorgó kigyúrt kidobó troll az első pofonokra készült.

A legközelebbi asztalnál a hét dolgos törpe és az időközben lázadó kamaszkorába lépett P!nokkiohWok_Csákány időzött (aki jól láthatóan a flegma, death-metálos korszakát élte, és csak feketében volt hajlandó járni).

– Ki evett bele a csoki fagyimba?! – zúgolódott Morgolódó, majd odébb tolta a habos fagyi kelyhet, amit valaki megcsócsált, amíg nem figyelt rá. A másik hat törpe felnézett a kerek asztal mögül, s mindannyian nagyot kortyoltak a frissen felszolgált gyömbérsörből. Csak P!nokkioh lapított egy ideig.

– Most mi a révész van?! Mit néztek, nem én voltam! – vinnyogta a fafejű fafiú, de orra már a plafont verte.

– Pajtikám, nem megy neked ez a póker – csóválta a fejét Doktor Tudor.

– De én azt hittem, ultizunk – pislogott Vidorka.

– Akkor már tudom, miért volt furcsa ez a „Ki nevet a végén” – mondta Szunya, azzal eldobta a sakkfigurákat.

– Ehh! Elég volt. Úgyis mindjárt kezdődik az esti focimeccs. A hegyi trollok játszanak a vörös koboldok ellen – közölte Morgólodó a falon lévő plazmatévére tekintve.

Picivel arrébb, az asztalok előtti pódiumon jókedvűen rákezdett a frissen sült alakult trió, a 3 Tenor Kismalac. A zenére a bárpultnál iszogató Hófehér és Csipkerózsi kissé becsiccsentve illegetni kezdte magát, férjeik viszont valahol a csocsóasztal környékén dorbézoltak. A pénteki iszogatáshoz csatlakozott még Pappa di Gepetto, Jancsika és Jules, de lenézett hozzájuk az enyhén nárcisztikus, folyton tükrével flörtölő Gonosz mostoha is. Utóbbi épp most esett át a ki tudja hányadik botox injekcióján, amit úgy mellesleg megkoronázott még egy orrplasztikával is. A mesehősök tehát tökéletes hangulatban töltötték a hét utolsó munkanapját, ám ekkor még egyikük sem sejtette, hogy hamarosan minden a feje tetejére áll, mintha valaki megfogna, és jól felrázna egy műhóval teli üveggömböt. Apropó, hó! Az erdei tündérkék már egy ideje arról zizegtek, hogy a jó öreg Mikulás (aki nyári szezon alatt köztudottan a mesehősök világába utazik pihenni, hogy hawaii mintás ingben meg fűzöld úszónadrágban heverészhessen a homokos Isla de Grimm tengerparton) a közös témára és érdeklődési körre való tekintettel kissé összemelegedett Holle anyóval…

Az este vidáman telt, habár Morgó a focimeccs végére majdnem agyvérzést kapott, amiért a csapata veszített. A hercegnőknek a fülüknél fogva kellett elrángatniuk a két herceget a csocsóasztaltól, hiába verte meg őket ezredjére is Jancsika és Jules párosa… Pappa Gepetto P!nokkioh-t hajkurászta, aki esküdözött, hogy amnéziában szenved, és halványszürke metálporos gőze nincs, mit keres nála egy tál sütemény meg mézeskalács. A Gonosz mostoha egész csendben üldögélt a tükre fölött, de éjfélre már nem csak azt kérdezgette tőle, hogy ki a legszebb, meg hasonlók, hanem inkább azt, hogy: „Tükröm-tükröm, súgd meg nekem, melyik meseországi outletben lesz 50%-os leárazás a koktélruhákra?”.

Ahogy éjfélt ütött az óra, és minden valamire való tökhintó is visszaváltozott eredeti formájára, a Zöld Tündér fogadó előtt hangos zúgás támadt, amit vakító fények kísértek. Doktor Tudor szerint végre rájuk talált valami értelmes földönkívüli létforma, míg Jancsika abban reménykedett, hogy a Mikulás jött kicsit hamarabb, de mindketten tévedtek. A mesehősök kisereglettek a fogadó elé, hogy megnézzék, mi folyik odakinn. Ekkor kollektíve mindenkinek leesett az álla, mert ami szembe nézett velük, nem más volt, mint…

– Szentséges rokka! Micsoda kocsi! Jajjj, de csudiszéééép! – visította Csipkerózsi.

– Majdnem olyan gyönyörű, mint én! – mondta meghatottan a Gonosz királynő. – Hol az ügynököm?! Ez már konkurencia!

– Nahát! Kié lehet ez a hatalmas jószág? – morfondírozott Pappa Gepetto. Mindenki alaposan megnézte a fehér, lesötétített limuzint, ami most már nem zúgott, hanem inkább csendesen dorombolt a bámészkodó közönség előtt. Egyszer csak kinyílt a sofőr felőli ajtó, és egy öltönyös pingvin szállt ki a volán mögül. Kezében egy tucatnyi, aranyozott borítékot tartott.

– Maguk a mesehősök? – kérdezte orrhangon, azzal előrébb totyogott. – Alias Havashegyi Hófehér, Tövisági Csipekerózsa, Zabi János és Juliska, P!nokkiohWok_Csákány, a hét dolgos törpe, név szerint…

A felsorolás még egy darabig folytatódott, aztán amikor a pingvin befejezte a kimerítő névsorolvasást (tényleg az volt, mivel Pappa Gepetto teljes neve, a Giorgio Ernesto Pablo Enrico Tiziano Tommaso Ottolade kiejtése problémákba ütközött), a csődület némán bólintott egyet.

– Akkor jó. Mert ezennel meg vannak hívva Madame Closette Blanche úrnő WC, azaz Welcome partijára! Az úrnő dúsgazdag, és nem régiben költözött Meseországba, azonban nagyon magányos. Szeretné megismerni a helyieket. A partin, kérem, valamennyien jelenjenek meg, és ha virágot hoznának ajándék gyanánt, lehetőleg ne varázsporos bongyorkát, mert arra allergiás. Minden más egyéb részletet megtalálnak a meghívóban. Addig is a viszont látásra! – A pingvin ezzel átnyújtotta az említett borítékokat, aztán visszaült a limuzinba, és elhajtott. A mesehősök egy ideig csak megdermedve néztek, mint akiket megátkoztak, majd Morgolódó lassan pislogott párat.

– S-srácok? – Kérdezte tétován.

– Igen? – Mondták a többiek.

– Ugye ti is láttátok azt a beszélő pingvint?

Comments

  1. Peter F. Wolf

    Heh? Pingvin? Biztos, valami nagyon spéci limó lehetett! 😀 Esetleg jobb kormányos? 😀 Szerintem morgónak volt igaza! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + tizenhárom =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>