Üdvözöllek, halandó!

A nevem D. Darkfield, és csapdába estem a saját őrült világomban.

Mese habbal, avagy: Rejtély a kastélyban II.

Második fejezet, amiben kiderül, hogy Hófehérke és Csipkerózsika IQ tesztje nagy valószínűséggel negatív lenne.

A mesevilág hősei még napokkal később is a tökéletes extázis állapotában leledzettek. Habár Doktor Tudor szerint a fizika minden törvényének ellentmondott egy beszélő pingvin, aki nem mellesleg limuzint is vezet, ahhoz akkor sem fért kétség, hogy Madame Closette Blanche nagyon is létező „dolog”. A kis csapat az első adandó alkalommal átsereglett Jancsika és Jules Mézes Krémes nevű (100%-ban Vasorrú-banyátlanított) internetkávézójába, ahol aztán valamennyien odatömörültek a számítógép elé. Felfedezték, hogy Madame Closette Blanche nem csak igazi híresség a színváltós varázsvízesésen túli világból (amely vízesés segítségével egyébként egy csomag gőteszem ellenében bármikor átléphetünk Meseországon túlra), de szenvedélyes műgyűjtő is…

– Na, álljunk csak meg! – szólt közbe elgondolkodva P!nokkioh. – Mi a fene az, hogy műgyűjtő?!

– Jaj, hát ezt se tudod, öcskös? – legyintett a jóképű Fülep herceg, Csipkerózsa kedvese. – Azt jelenti, hogy a Madame műkincseket gyűjt.

A többiek elismerően bólogattak, hiszen a nagyasszony ezek szerint tényleg szép kis vagyonnal bírt. Csak Csipkerózsa vonogatta a vállát értetlenül.

– Ez butaság. Miért épp műkincseket? Talán nincs pénze igaziakra? – A kis csapat a lányra nézett, aztán amikor rájöttek, hogy komolyan gondolja a kérdést, egy sóhaj kíséretében félperces, néma csönddel adóztak imént elpusztult agysejtjeikért. Tovább olvasták a Madame életrajzát, amiből kiderült, hogy eddig ötször ment férjhez…

– Miért? Elsőre nem sikerült neki? – Próbálkozott most Hófehér, de férje gyorsan kölcsönkért a Gonosz mostohától egy almát, amivel viszonylag hamar lefoglalta a butuska teremtést.

Szóval, miután a Madame negyedik házassága is véget ért, hamarosan hozzáment a dúsgazdag Maximeter von Herclikglükwuns herceghez. Ám a férfi tragikus módon életét veszítette a nászúton, miután minden vagyonát és értékét felesége nevére íratta, arra az esetre, ha vele történne valami. Szörnyű véletlen… Ekkor a Madame inkább úgy döntött, hogy új életet kezd, és elköltözik a való világból Meseországba. Ott úgysem voltak még rajongói, és bármelyik sűrű erdő közepén találhatott egy kiadó vagy eladó kastélyt is.

Jancsika kattintott párat, mire a számítógép monitorát beterítette egy fénykép. Madame Closette Blanche pózolt rajta vérvörös estélyi ruhában, pirosra mázolt ajkakkal, szintén piros kalapban. Háta mögött ott állt a korábban már látott limuzin, a háttérben meg egy óriási, legalább száz szobás hodály.

– Hű, micsoda vityilló! – füttyentett Pappa Gepetto. – Ide nem lehet csak úgy besétálni. Alaposan ki kell öltözni arra a party-ra.

A törpék azonnal zúgolódni kezdtek.

– Hát ilyen nincs. Utálok maskarát húzni.

– Tuti, nem jön rám a szmokingom. Felszedtem pár kilót.

– Ha-ha-ha… HAPCI! Izé… ha-ha-hallani sem akarok róla!

A hercegnőknek viszont rögtön felcsillant a szemük.

– Jujjj, Rózsa, tudod, mit jelent ez?

– Hogy megyünk shoppingolni! – kiáltotta a másik leányzó.

– Na és az ajándékok? – emelte fel az ujját Jules, elérve, hogy a többiek abbahagyják a zajongást. – Nem állíthatunk be üres kézzel. Mindenkinek adnia kellene valamit üdvözlés gyanánt.

– Remek ötlet, hugi! – helyeselt Jancsika. – Mi majd sütünk egy nagy adag diétás, szénhidrátcsökkentett, gluténmentes, teljesen bio mézeskalácsot. Az ilyen gazdag nőcskék úgyis folyton odafigyelnek az alakjukra.

– Mi meg készítünk neki néhány helyes kis gyémánt ékszert. A bánya dugig van drágakövekkel… – mondta Vidorka.

– Jó, majd felhívom az ügynököm, és tőlem is kap valamit. Vázát vagy gyümölcskosarat… IGEN, gyümölcskosarat! – csattant fel a gonosz királynő, látva a csapat szúrós pillantását. – Leálltam a mérgekkel, és évek óta tiszta vagyok, kérdezzétek csak meg a gurumat.

A lányokat és hercegeiket már kevésbé érdekelte, hogy nekik mit kellene adniuk üdvözlésképpen, mert egy sokkal égetőbb probléma jutott eszükbe.

– …el kell mennünk a Bella-Maca szépségszalonba! Kell egy új frizura, meg új körmök…

– De leginkább egy új agyra lenne szükségetek – morogta Jancsi, s miután már minden fontosan kiderítettek a Madame-ról is, kikapcsolta a gépet, és meghívta barátait egy-egy szelet, bűbájjal hintett, fahéjas sütire és habos kakaóra. Benyomta a rádiót is, amiben pont akkor jelentkezett be a műsorvezető.

– Habcsók, cukorfalatkák! Itt az Egyszervolt FM! Most bizony a lámpa szelleme duruzsol nektek, ti meg csak hívjatok, és kívánjatok! De előtte a hírek: Aki unikornissal vagy egyéb hátas állattal jár, az ne felejtse el a jármű baloldalára varázsoltatni a rendszámot! A boszorkányseprűk új szériája, a Bibircsók-rocket már kapható az üzletekben! A hegyi trollok két napja laposra verték a vörös koboldokat, de sajnos szó szerint is, így azok duplán kikaptak a meccsen. Végezetül egy rendőrségi felhívás: az elmebajjal küzdő, évek óta visszavonult exmodell, Eviline de Fatale kiszabadult zárkájából, és nagy erőkkel keresi a… – Morgolódó elnémította a készüléket.

– Folyton csak a reklámok meg a dráma! Ami itt megy, az már tiszta szappanopera…

– Jaaaaaj, ne morogj, Morgika – mosolygott szélesen Hófehér. – Még pár nap, és egy luxusvillában ücsöröghetsz velünk együtt, olyan kis napernyős koktéllal a kezedben! Csudijó lesz, majd meglátod! Majd együtt kiválasztjuk a cuki kis öltönyödet, és szólok az erdei jótündérkéknek is, hogy szabják neked méretre.

– Ó, anyám… – jajdult fel a törpe, majd társaihoz fordult. – Nem megmondtam annak idején, hogy az üvegkoporsó ostoba ötlet? Mit magyaráztam nektek? Hogy öntsük gipszbe, de neeeeem, az túl költséges. No és a befalazás? Ááá, nem, az túl morbid…! Na de legközelebb, ha azt mondom, kitömjük dísznek egy masnival a nyakán, akkor az úgy lesz, és kész!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − 6 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>